сряда, 26 декември 2012 г.

"Колкото повече, толкова повече (забавление)"

Това време от годината винаги се е отъждествявало с много изненади и приятни емоции.
Затова и ние да не останем по-назад, ще Ви изненадаме с още една Забавлятелка, която беше така мила да приеме да стане част от нашата скромна дружинка.:)

Сетихте ли се вече?:)

Знаехме си, че сте големи умници!

Нека сега кажем задружно "Добре дошла" на милата
 Мила.  



Вярваме, че всички добре я познавате, обаче пък ние по Мър-Мяуски решихме да й дадем да попълни нашия"Лексикон" и да си припомни тийнейджърските си години, когато тия работи бяха на мода. Ето какво ни отговори тя:



1. Коя зодия си? 
Водолей! Най-хубавата!

2. Какъв е любимият ти цвят?
Синьо,  със залитания към тюркоазено.

3. Какво мислиш за приятелството? Защо?
Много хубаво нещо, особено ако е истинско. От личен опит ...

4. Обичаш ли да пишеш писма? 
Обичам  да  пиша,  да, обичам и миризмата на мастило,  но писма не съм писала скоро,  ако не броим e-mail-ите - всеки ден... ама не е същото ....

5. Вярваш ли в призраци, духове и извънземни?
И да, и не !

6. Каква музика слушаш?
Много разнородна – дори и за мен самата – като се започне със симфоична, мине се през Chill Out и R&B,  та чак до Rammstein / е разбира се не всичко /

7. Обичаш ли да мечтаеш?
Да,  аз съм си е едно  пораснало замечтано дете.

8. Твоето мото?
„Аз знам” /то си от зодията .../ и „На вълкът му дебел врата, защото си върши работат сам !” – пак от личен опит ...

9. Имаш ли идол? Кой е той?
Май не, или  поне на първо  четене не се сещам за него, което май пак значи, че нямам /ех, какво дълго и овъртяно стана, хи-хи-хи/.

10. Би  ли сменили пола си? Защо?
E, …не…e !

11. Какво ще направиш, ако си мулитмилиардер?

Ще пътувам,  ама  много ... направо няма  да  се  спирам.  Листът ми с дестинации е доста дълъг,  повярвайте ;) Ще си купя замък в Шотландия / е няма  да е Skyfall- прекалено ми е мрачен/, като задължително  условие ще е  да има езеро и чудовище в него.  И ще се отдам на едно  друго любимо хоби.


12. Обичаш ли животните?

Да, много!

13. Имаш ли домашен любимец?
Златна рибка – Рибчо, но  в момент се каня да пиютим и една  чинчила, а за по-нататък в списъка има и куче – по възможност йоркширски териер  J,  e и  друго  няма да  върна ...

14. Какво или кой те вбесява най-много?

Простотията, аресията   и лицемерието – много са  ми  в повече!!!

15. Какви хора харесваш?
Истински - човечни и  необременени от комплекси и предразсъдъци .

16. Можеш ли да пазиш тайна?

Да! Тествано е многократно!

17. Харесваш ли името си?
Определено!  Предполагам, че това, че исках да  се  казвам Кирчо,  като  бях на  три не се брои  ;)


18. Преценяваш ли хората от пръв поглед?
Да, и в повечето случаи съм права, е винаги има изключения  ...

19. Често ли грешиш в преценките си?
По-скоро не!


20. Коя е любимата ти държава? Ходил ли си там, и в кои други държави си бил?
Уф,  затруднявате ме ....  Доста  се колебая между  Италия и Испания ...и двете страшно  ми  допадат, и  като  култура, като  хора и душевност ... ха-ха,  да не пропусна и кухнята , но  там Испания бие  по точки ;) Иначе равносметката е : Русия, Франция,  Италия, Германия, Испания, Египет,  Гърция, Турция,  дано не  съм изпуснала някоя ...

21. Би ли се превъзпитал? Какво би променил в себе си?
За съжаление,  да ! Прекалено  добре съм възпитана  и намирам това повече за минус към настоящия момент отколкото за плюс,  защото не се оценява  и  по-скоро работи в твой  ущърб.

22. Какво си пожела да получиш за Коледа?
Е, аз си написах писмото до  дядо Коледо..., но е тайна  ;P



И понеже Мечо Пух е казал: "Колкото повече, толкова повече!", помолихме и Кали, нищо, че е с нас няколко месеца вече, да поумува над същите екзистенциални въпроси - хем за наше, хем за ваше забавление. Тя с готовност прие да бъде солидарна с Мила и ето как попълни нашия "Лексикон".





1.  Коя зодия си?

Аз съм зодия овен, но за съжаления има случаи, в които се държа като женския вариант на вида :)


2.  Какъв е любимият ти цвят?

Любимото ми лилаво ще ме извини, но най-любимото любимо ми е тюркоазеното.


3.  Какво мислиш за приятелството? Защо?

Колкото и клише да звучи, за мен приятели са хората, на които може да се облегнеш в трудните моменти, които ще се опитат да ти помогнат или поне ще те изслушат с разбиране. Може би за това имам наистина малко, но истински приятели.


4.   Обичаш ли да пишеш писма?

С думите не се разбираме толкова добре и за това не обичам много,много да пиша писма. Но пък възприемам и комуникирам добре с образи и цветове и може би за това така си паснахме с хобито.


5.   Вярваш ли в призраци, духове и извънземни?

Смятам, че има много неща на Земята в т.ч. и призраците и духовете, за които науката просто не е достигнала до логичното им обяснение. Колкото до извънземните, то си е чист егоизъм и велика самонадеяност да си мислим,че сме единственото умно нещо в необятната вселена. Ама дали са идвали сред нас – не знам!?


6.   Каква музика слушаш?

Обичам класическата рок музика, но последно време харесвам и по-съвременните поп певици с красиви гласове, като Адел, Алиша Кийс и Пинк.


7.   Обичаш ли да мечтаеш?

Да, в главата ми все се въртят разни неосъществими, планове и безумни идеи.


8.   Твоето мото?

Не е мото, колкото житейски урок, който винаги съм знаела но оформен с думи го видях в една от книгите на Тери Прачет.Перифразирам, но е горе долу така: ”Цената, която трябва да платиш за това да можеш да правиш всичко е.... да ПРАВИШ ВСИЧКО”. И понякога наистина ми се налага.


9.   Имаш ли идол? Кой е той?

Мислих, мислих и май нямам.


10. Би ли сменили пола си? Защо?

Въпреки,че винаги съм виждала,че мъжете са по-привилегировани все съм се справяла по-добре или поне на равно с тях, което за мен е било стимул, така че – не.


11. Какво ще направиш, ако си мулитмилиардер?

А това е лесно:

Купувам на близките и на нас една красива няколкоетажна кооперация с отделни модерни апартаменти, за да спрат всички с тези безумни ремонти. Ще обиколя света. Ще си харесам и някоя реална кауза за благотворителност. А от там нататък си купувам едно малко магазинче-книжарничка-сладкарничка, напълвам го с красиви неща и тъй като имам толкова пари,че няма да разчитам на печалба ще ви чакам да ми се отбивате на кафе и майсторийки.


12. Обичаш ли животните? 
Да.Много. Като бях малка даже исках да стана ветеринар.


13. Имаш ли домашен любимец?

Ако мъжът и децата не се броят, по стечение на обстоятелствата живеем с един малък бял циркаджийски пудел, което не ми позволява да си взема котенце. 


14. Какво или кой те вбесява най-много?

Несправедливостта и кръшкачите


15. Какви хора харесваш?

Честните, интелигентни, доброжелателни и с чувство за хумор. 


16. Можете ли да пазиш тайна?

Да.Е, случвало се е и устата да изпревари мозъка ми и да издаде нещичко, но не и за важните неща.


17. Харесваш ли името си?

Да, много. Калина се нарича едно красиво дърво/храст с червени плодчета и празнувам имен ден с останалите растения на Цветница.


18. Преценяваш ли хората от пръв поглед?

Да, веднага и на секундата.


19. Често ли грешиш в преценките си?

Случвало ми се е, и за това си имам вече едно на ум и изчаквам известно време преди напълно да се доверя на някого.


20. Коя е любимата ти държава? Ходил ли си там, и в кои други държави си бил? 

Много ми се иска да отида в някоя светла, цветна морска, тропическа страна, няма значение коя. И да ходила съм в Тайланд преди много години и спомените ми за там са за нещо екзотично, красиво, но и много далечно.


21. Би ли се превъзпитал? Какво би променил в себе си?

Ох, да. Бих искала да не съм толкова услужлива, всепомагаща и наивна, защото хората доста често се възползват от тези иначе добри качества. И ако може да не се паля толкова бързо и да внимавам какво говоря без да мисля. Ама иначе вече си се разбирам добре със себе си :) .


 22.Какво си пожела да получиш за Коледа?

То реалния Коледен подарък си го избрах сама, и ще си го получа, и ще ви се похваля, но от Коледния дух бих искала сили,  спокойствие и здравия разум да се захвана и да завърша нещо, което е доста важно и което не мога да отлагам повече.

Но ако това е много, ще се задоволя и само със здраве за мен и близките ми.

И тъй като това ще е последния Забавлятелски пост за тази година - 

Пожелаваме Ви весело и щуро посрещане на 2013 и се надяваме, че все така ще продължаваме да си купонясваме заедно в Забавлятелството!:)

С усмивка,  
Четири Мац(к)и

събота, 22 декември 2012 г.

Пост(апокалиптично) и Пред(Коледно)

Здравейте, мили вълшебнички! :)

И Забавлятелството - "барабар Петко с маите", реши че към края на декември ще погажда номера и затова решихме да напишем едно мини постче, за да кажем няколко важни неща.
  
От няколко дена насам доста блогърки се оплакват, че не могат да влязат в блоговете си и им се появява следния червен екран, който предупреждава за злонамерен софруеър, идващ от сайта:
Freeimagehosting. 
Оказа се, че сме качили няколко от нашите банери на този сайт и въпреки, че от година насам са си така, сега се е появил някакъв проблем. 

Веднага свалихме всичките банери от Забавлятелството, но за съжаление това НЕ премахва банерите ни от вашите лични блогове, затова се чувстваме длъжни да ви помолим да махнете всички банери, които сте добавяли като HTML код, защото именно те са причината за главоболията.

 Много се извиняваме, че неволно сме станали причина за тези неприятни емоции и благодарим на всички, които ни алармираха! :) 

Заради тез работи и по случай оцеляването ни след проекто-катаклизма на 21 Декември, решихме, че ще пременим Забавлятелството с нови дрешки. В комплект с тях Кали направи и банерчета, които този път ще бъдат само в картинен вариант. 
За да ги сложите на блоговете си ще трябва първо да запаметите съответното банерче на компютърса си като кликнете на него с десен бутон и дадете Save As. След което да отидете в опциите за Дизайн на блога си, да цъкнете на Оформление и в някоя от страничните си ленти да Добавите притурка - Изображение.

Надяваме се по този начин да не Ви затрудним прекалено много, но поне със сигурност ще е безопасен.

И на края искаме да Ви пожелаем брезброй прекрасни моменти, топлина, прегръдки и емоции, които да карат сърцата ви да се усмихват през Коледните празници, пък и не само тогава!

Нека добрия старец Ви донесе неочаквани и окриляващи изненади!


Коледна звездичка, Сребърна камбанка и 
Вечнозелена елхичка

П.П. Ако пък се навъртате наоколо след празниците - ще ви покажем и кой се крие зад многото въпросителни...

четвъртък, 20 декември 2012 г.

Парти Гърли от Забавлятелство Тринадесето

Дойде време да излъчим и последните за тази година Любимки на купонджиите.


Както обикновено – и на вас не ви е било лесно да изберете. Почти всички картички са получили точки, но все пак има 3 проекта, които са с „един косъм” пред другите и това са:



и подаръкът за която всяка себеуважаваща се Мър-мяука мечтае
 


с двете гушкави котета, рисувани от нея
 


и розовобузестия сладур в най- жестоките гащи на света
 



Значките са на страничната лента ако искате да се закичите с тях. Ще се радваме да ни помогнете като Вдъхновителки (ако и вие искате) през първото за новата година предизвикателство.



Може да ни пишете на мейла ни (paperwonders.team@gmail.com), за да ви издадем следващата тема.

понеделник, 10 декември 2012 г.

Вали ли сняг при вас?


Напомняме ви, че останаха само два дни да гласувате за Любимки за месец ноември, а не забравяйте, че чакаме и Снежните ви Забавления този месец.

  А сега пейте с нас !



Тихо се сипе първия сняг
галено щипе бузките пак,
где е на двора стария пън,
Снежко затрупа всичко навън.

Плевникът вдига снежен калпак
сняг е затрупал къщния праг
Шаро тревожно тръска глава
"как е възможно, що е това?"
Шаро тревожно тръска глава
"как е възможно, що е това?"

Шаро е още малко кутре
може ли Шаро да разбере,
колко си глупав Шаро сега,
колко страхливо гледаш снега
колко си глупав Шаро сега,
колко страхливо гледаш снега.

събота, 1 декември 2012 г.

Забавлятелство Четиринадесето: "Тихо се сипе..."



„Тихо се сипе първият сняг, галено щипе...”

...на някой бузките, на някой разни други работи  ;-) 

Както на всички вече ни е ясно – зима е. И колкото и да ни се искаше ноемврийското слънце да продължи – няма как. Сега всеки чака с нетърпение празниците, за да си почине малко от работа, да украси дома или да се „натъпче до пръсване”.

Иииии –не, няма да ви караме да правите Коледни картички, просто искаме от вас да правите разни хартиени творения, на които има...

СНЯГ  
или пък снежинки

Наградката е цветна 

и се надяваме да усмихне някоя крафтърка кокетна. 

Вдъхновенията ето ги и тях, 
с много, много сняг!
Гери
Злати
 

Кали 

Диляна

Вили

Мила 

Ива